Decathlon kajak och kajaktillbehör

De är en av världens största återförsäljare av sportartiklar. Decathlon finns i över 50 länder i världen och vi har börjat se de mer och mer här i Sverige sedan de öppnade 2010. Denna franska sportkedja finns än så länge bara med butiker i Stockholm och Uppsala men deras webbshop har ett otroligt stort utbud och vi har kollat närmare på kajaker och tillbehör för paddling.

Senaste uppdaterad: Vår översyn av kajakutbudet gjordes senast 2023-02-06

Hårda kajaker hos Decathlon

Decathlon har två märken som de säljer på webben och det är estländska Tahe Outdoors och franska Rotomod. Kajakerna är främst för rekreationspaddling och är av typen öppen kajak.

De har flera kajaker med plats för två vuxna och ett till två barn, vilket är trevligt för en kortare tur med familjen. Eftersom det inte finns några sittbrunnar och packbrunnar med lock är detta inga kajaker för paddling i lite sämre väder.

Pris: Prismässigt ligger Decathlons hårda kajaker ungefär som deras konkurrenter.

Frakt: Det går tyvärr inte att välja frakt till sin hemadress. Man måste hämta ut en hård kajak i en Decathlon-butik.

Uppblåsbara kajaker

Mycket av utbudet är av märket ITIWIT och det är Decathlons eget så kallade in-house varumärke. Det är här de lagt det mesta av sitt krut på att bygga upp ett fullsortiment inom paddling.

paddlar i uppblåsbar kajak från Decathlon

ITIWITs uppblåsbara kajaker finns i många olika modeller från packrafts till havskajaker och vattenlek. Flera av kajakerna har en ganska styv konstruktion trots att de är uppblåsbara. ITIWIT använder en väv av polyester som kallas för Dropstich mellan två PVC-lager.

Det går lätt att packa ihop dessa uppblåsbara modeller när luften är tömd och det medföljer bra packväskor för att bära de en bit.

Pris: varierar beroende på storlek och kajakmodell

Frakt: De uppblåsbara kajakerna kan man få med hemleverans för 79 kr.

Köpa kajaktillbehören hos Decathlon

Återigen är det ITIWIT som dominerar utbudet av kajaktillbehör och här har Decathlon satsat ganska stort med allt från paddlingskläder till packpåsar och våtskor. Du kan också köpa kajakpaddlar och elpump för att blåsa upp en uppblåsbar kajak enklare.

flytvästar från Decathlon

Decathlon erbjuder även tillbehören som kan behövas för att frakta och transportera kajakutrustningen. Det finns kajakvagn, skyddsskum för takräcke samt upphängningskrokar till förvaring av din kajak hemma.