Om sidan

Jag heter Sven och startade den här sidan som ett led i min egen nyfikenhet på kajaker. Efter att ha bott vid kusten utanför Umeå i flera år och med kring 100 m till havet hade jag inte utnyttjat det en enda minut. Tänkte att det skulle bli ändring på det!

När jag skriver detta är det slutet av maj 2013 och vi har haft en otrolig start på våren. Många fina soliga dagar med relativt liten vind. De dagar då havet ligger alldeles spegelblank ser det väldigt lockande ut att få glida fram tätt över ytan i en kajak.

Tanken på att göra en hemsida om kajaker föddes efter att jag gjorde en sökning på nätet för att se vad en havskajak kostar. Det höga priset skapade ett behov av att fylla några kunskapsluckor i ämnet innan jag skulle känna mig mogen för ett köpbeslut.

Sidan är uppbyggd på en enkel form där jag ställde frågor för mig själv och sökte upp svaren. Varje inlägg på sidan utgörs av en fråga med ett kort eller längre svar. Svaren har jag inhämtat från lite olika källor och vissa har fyllts på och ändrats med tidens lopp.

En del svar är sammanställningar av fakta från andra hemsidor eller från tryckt litteratur. Andra svar är skrivna efter diskussioner och utfrågningar jag haft med experter inom kajak. Därtill har egna reflektioner och erfarenheter som kajakägare och familjefar lagts till.

Om du har en fråga är du välkommen att skicka in den till mig. Jag ska isåfall försöka göra mitt bästa för att hjälpa dig hitta svaret på frågan. Om jag inte själv kan svaret försöker jag kontakta en expert för att ge dig det bästa svaret.

Till dig som också funderar på att börja paddla kajak hoppas jag att min sida kan ge dig värdefull information.

Mvh

Sven

Kontakta mig

Vill du kontakta mig kan du göra det på epost kontakt [AT] kajakkoll.se. Byt ut [AT] mot ett snabel-a @. (skriver så för att minska spam från olika scrapingbotar.