Om sidan

Jag heter Svenne och startade den här sidan våren 2013 som ett led i min egen nyfikenhet på kajaker. Har bott vid kusten utanför Umeå i över 7 år. Trots att jag bara har kring 100 m till havet har jag inte utnyttjat det en enda minut. Tänkte att det skulle bli ändring på det från och med i år!

När jag skriver detta är det slutet av maj 2013 och vi har haft en otrolig start på våren. Många fina soliga dagar med relativt liten vind. De dagar då havet ligger alldeles spegelblank ser det väldigt lockande ut att få glida fram tätt över ytan i en kajak.

Tanken på att göra en hemsida om kajaker föddes efter att jag gjorde en sökning på nätet för att se vad en havskajak kostar. Det höga priset skapade ett behov av att fylla några kunskapsluckor i ämnet innan jag skulle känna mig mogen för ett köpbeslut.

Sidan är uppbyggd på en enkel form där jag ställde frågor för mig själv och sökte upp svaren. Varje inlägg på sidan utgörs av en fråga med ett svar. Svaren har jag inhämtat från lite olika källor. En del svar är sammanställningar av fakta från andra hemsidor eller från tryckt litteratur. En del andra svar är skrivna efter diskussioner och utfrågningar jag haft med experter inom kajak.

Om du har en fråga är du välkommen att skicka in den till mig. Jag ska isåfall försöka göra mitt bästa för att hjälpa dig hitta svaret på frågan. Om jag inte själv kan svaret försöker jag kontakta en expert för att ge dig det bästa svaret.

Till dig som också funderar på att börja paddla kajak hoppas jag att min sida kan ge dig värdefull information.

Mvh

Svenne