Äventyrskajak

Vad som är ett äventyr är olika för olika paddlare där enklare paddling med barn i en kanot är nog så äventyrligt. Men om du har sökt efter äventyrskajak på Google och hittat hit så misstänker vi att du vill ha en kajak för paddling i vildmarken eller en längre sträcka längs kusten. Helt enkelt ett äventyr som inte är rekreationspaddling utan kräver lite mer av din utrustning.

Äventyrskajaker för fiske och lugnare vatten

Om du vill paddla ut i vildmarken för att leva med och nära naturen, kanske fiska lite och ha med dig begränsat med packning kan en sit-on-top kajak vara ett bra alternativ. Det finns speciella såna för just fisketurer där hållare för fiskespö underlättar mycket.

Om du vill kunna paddla på en fin fjällsjö som ligger en bra bit bort från närmaste bilparkering behöver du en bärbar äventyrskajak. För det äventyret kan vi tipsa om uppblåsbara kajaker och bland dessa de absolut lättaste att bära.

Äventyrspaddling flera dagar i havet

Att paddla längst kusten i havet är något som kan bli ett äventyr på flera dagar. Den som vill göra ett riktigt långt paddlingsäventyr kan sikta på att klara Havspaddlarnas Blå Band. För den här typen av äventyr finns helt andra krav och bland annat krävs gott om packutrymme som är helt vattentätt.

En havskajak har det som krävs för att klara vågor, saltare vatten och flera packbrunnar. I en sådan kan man klämma ner tält, stormkök, mat för flera dagar och bra med ombyte och kläder.