Fitnord kajaker: Seal One & Seal Two

Finska företaget Fitnord har uppblåsbara kajaker som passar för paddling i lugnt vatten. Du kan välja mellan Seal One för en person eller Seal Two för två personer. Båda ger dig möjligheten till enkel transport och förvaring med tillhörande väska.

Fitnord Seal One

Seal One kajak från Fitnord

Enmanskajaken Seal One klarar att bära en maxvikt på 170 kg och har bra med plats för packning. Det är en öppen kajak och passar bäst för dagar så vattnet är lugnt och stilla. Själva kajaken väger endast 14 kg och kan därför enkelt bäras från parkeringen till vattendraget du ska paddla.

Seal One blåses upp med den medföljande pumpen till maxtryck på 10 PSI (0,69 Bar). Pumpen är av tvåvägstyp och fyller både sidokammare och botten väldigt snabbt.

Under kajaken finns en fena som stabiliserar gången i vattnet och hjälper dig hålla kursen enklare. Den går att montera lös vid paddling i grunt vatten. Kajakpaddel med dubbla blad ingår och det finns även ett fästa på sidan av kajaken för den 244 cm långa paddeln.

Fotstöd finns och det går att justera för att passa din benlängd. Sitsen fästes med D-ringar i metall.

Fitnord Seal Two

Fitnord Seal Two kajak

En presentation av Seal Two skulle kunna vara superkort och lyda ”den är som Seal One fast med plats för två”. Skillnader mellan de två är till exempel hur långa de är, hur mycket de väger och vilken maxlast de klarar att bära.

Seal Two tvåmanskajak klarar 310 kg last och väger i sig själv 18 kg. Det finns praktiska bärhandtag som ni kan hålla i efter att ha blåst upp den.

När du köper en Seal Two från Fitnord medföljer såklart 2 kajakpaddlar, 2 sitsar och 2 justerbara fotstöd. Om det blir dubbelt så kul är upp till dig och din medpaddlare!