Kajakkläder

Vilka kajakkläder man har på sig vid kajakpaddling är beroende på årstid och väder. En riktigt varm sommardag funkar det bra med bara badkläder, shorts och t-shirt. Ska man däremot paddla en längre sträcka och temperaturen är lite kyligare behöver man bättre och mer kläder för paddling.

Kajakkläderna som ska skydda dig

Eftersom man befinner sig på vatten är det stor risk att man blir blöt och fuktig. Kläderna bör därför vara av syntet, ull eller något annat material som torkar snabbt och som håller värmen även om de blivit fuktiga.

Du behöver inte köpa speciella kajakkläder utan tänk bara att det är som att du ska gå ut i skogen på en vandring. Samma kläder funkar bra i en kajak och det är lager-på-lager principen som gäller för att hålla sig varm.

Om det finns risk för vind eller regn är det bra att ha en skaljacka med sig. Det som skiljer de specifika kajakkläderna är att man tänkt extra mycket på funktionen för just paddling. Rörelsefriheten i axelpartiet och möjligheten att förvara prylar i en ficka på magen till exempel.

Mer om kläder för kajakpaddling