Kajakmotorer

Det finns flera bra användningsområden för en kajakmotor. En motor kan vara bra när man vill kunna fiska från kajaken, eller kunna ta sig ut på lite längre turer än vanligt. I det här inlägget får du ta del av tips kring kajakmotorer och vilka som finns att köpa.

Att ha en kajakmotor är ungefär samma sak som att ha en elcykel. Du får hjälp och kan öka din räckvidd när du paddlar. Om du normalt orkar en viss sträcka kan du nu komma ännu längre på dina äventyr tack vare den monterade motorn på kajaken.

Fiske från kajaken blir också lättare eftersom du kan ha full kontroll på ditt fiskespö medan motorn tar dig framåt i sakta mak. Det är ett alternativ till fiskekajak med pedaler då det finns kajakmotorer som går att eftermontera på olika sorters kajaker.

Torqeedo Ultralight 403 AC

Torqeedo tillverkar en kajakmotor som heter Ultralight 403 AC. Det går att justera hastigheten med ett gasreglage och räckvidden är 24 timmar på lågfart eller 2h 20min med max gas.

Motorn har en inbyggd GPS som kan beräkna räckvidden utifrån nuvarande hastighet. En display visar information om motorn i realtid så du har full koll.

Det går att köpa till reservdelar som extrabatteri och solcellsladdare om du vill förlänga räckvidden för flerdagars paddeläventyr.

Återförsäljare: Moory

ITIWIT kajakmotor 200 W

itiwit kajakmotor 200W

Den här lilla enheten har en effekt på 200 W och kan drivas i tre lägen som med batteriets kapacitet på 100Wh räcker till mellan 45-120 minuter. Det går att montera Itiwits kajakmotor under vilken kajak som helst eller en SUP-bräda.

Du styr hastigheten med en trådlös fjärrkontroll som är vattentät och flyter, ifall du skulle råka tappa den i vattnet.

Återförsäljare: Decathlon